Документален филм “Митко Парашкевов – Хиперсенс”

За да имат смисъл следващите няколко реда трябва да сте запознати поне на базисно ниво с творчеството на Митко Парашкевов и Мария Асенова.

В кадър е талашитена врата. Върху нея е нарисувана пирамида чийто връх се пада шпионката под формата на Всевиждащото око. На табелката на вратата е изписано “семейство Парашкевови & Хиперсенс Митко Парашкевов”. Отдясно , върху олющената стена, е залепен А4 лист на който е принтирано с 3D ефект от Word 97 – “Хиперцентър Хармония” и голяма стрелка надясно сочеща към тясното стълбище на стар комунистически блок.

Ръката на оператора влиза в кадър, за да звънне на звънеца, продълговат и бял, с кръгло копче и прозрачна пластмасова част, която свети в оранжево. От звънеца зазвучава гръмогласна и продължителна мелодия на електронни птички.

Отваря Митко Парашкевов облечен в бяла роба, с червени пискюли, милиарди пайети и финтифлюшки. На броя детайли в униформата му биха завидяли повечето африкански военни диктатори.

“Не ви очаквах” казва Митко Парашкевов гледайки единствено в камерата и прави движение, с което отключва пътя към дома си “Заповядайте, заповядайте добре сте ми дошли” приканва Митко гостите и в кадър се озовава антрето на Casa deu Parashkeuvoff.

То представлява тесен коридор пълен с масивни дървени мебели от периода на ранната перестройка. На етажерка има сложени 10 вида чехли, различни по цвят, форма, размер и ниво на разпад. Сцената завършва като оператора спуска камерата надолу, за да я изключи, но в кадър попадат стари кафяви официални мокасини, отпред с реснички и пискюлче, с премахната част зад петата и леко оцапани с вар. Чува се гласа на Митко Парашкевов “Ще ви помоля, да си сложите пантофки, че нали знаете …. мама

Нов кадър

Митко Парашкевов седнал на голям диван, вижда се и дървена маса чиято горна част е покрита изцяло със стъкло, а под него стари снимки на инфантилно изглеждащи хора. На масичката има и дантелена покривка заедно с чаша пълна с лимонада и кръгли обикновенни бисквити. Глас зад  кадър:

Какво е хиперсенс?

 –          По-лесно ще ми е да ви обясня какво не е хиперсенс. Да започнем от там, че ние всички се намираме в едно информационно поле, аз, ти, оператора, целия свят е едно информационно поле. Представете си го сега значи това информационно поле, то е нещо като компютър и аз мога да … – вълнувайки се започна да прави резки движения във въздуха с ръцете все едно се опитва да награби нещо и поясни: –  Аз взимам, разбираш ли, от това информационно поле, от тоя компютър и чрез него и информацията вътре да правя неща, които за другите хора им се струват странни и нетипични

Какви са тези неща, които правите?

–          Ами на някой може да му се стори странно например, че аз променям събития в миналото и бъдещето, но за мен това е просто ежедневие. На друг човек пък може да му се стори необикновенно, че аз практикувам така нареченото безконтактно ММА или с други думи “САИ”. Това е съкратено от

Самоотбрана

Със

Интелект.

–          Май най-добре ще си дадете реална представа за силата на САИ ако ви покажа накой простичък трик да видите за какво става въпрос.

Митко Парашкевов се носочи към празно простраство в стаята.

–          Това което ще ви демонстирам сега е само малка част от стила САИ. Сега, искам всички да застанете там където сте и да се опитате да се концентрирате. Аз ще направя така че на всеки, който присъства в тази стая да му върви в живота повече от преди и да има повече късмет.

Митко си затворите очите, махна с ръка магически и лицето му грейна възхитено. Той възторжено продължи с монолога си:

–          Е? Чувствате разликата нали така? Но това е само една малка част от енергията на това информационно поле, на този компютър, от който, аз нали, взимам информацията и предавам информация.

Нов Кадър

Вратата на стаята се отваря и това кара Митко да замръзне по средата на изпълнението си на поредната ката от САИ. В стаята се материализира жена с формата на Джаба Хътянина и с почти същия тембър и артикулация каза

–          Димитре, аз колко пъти ще ти казвам да си оправяш леглото. На 40 години стана, едно нещо не се научи да направиш както трябва. И какви са тия хора с камерите? Колко пъти съм ти казвала, че докато се мотаеш с подобни типове – откачалки никое свестно момиче няма да те погледне!?

Милейди Парашкевова продължи да нарежда сина си, но този път пред камерата:

–          На всичките ми приятелки и комшийки синовете им се ожениха, че и внуци си имат. Погледни го нашия, обаче –  станал на 40 години на Хари Потър си играе

Митко Парашкевов с камено изражение на лцето се обърна към ТВ екипа:

–          Нека се преместим в център “Хармония”. Съвсем наблизо е. Там мога  да ви покажа още от феномена хиперсенс.

След което погледна със злобен поглед към родителя си. Майка му се смути и за да не изглежда като лош настойник извика към хиперсенса, който тъкмо затваряше външната врата:

–           Митенце искаш ли нещо за обяд, мама да ти сготви?

Митко Парашкевов погледна отегчен, замисли се и попита с  трепкащи вежди и стеснителен глас:

–          Мусакичка ако може?

Нов кадър

В кадър е сива паянтова врата до стена с изгнил цокъл. От етажната площадка се подразбира, че това е последния етаж на стар панелен блок. Непосредствено до вратата, на прясно боядисано място в стената са поставени три луксозни черни лачени плакета като на еврейски адвокати от американски филм. От тях се чете “Вестник Фънг-Шуи Хиперсенс – Главна редакция”, “Висша школа по САИ” и “Хиперцентър Хармония – кибернетига, енергизиране, биосканиране, астрология, фънгшуй, ирисодиагностика, природна хомеопатия”.

Интериора на въпросния епицънтър на вселенско познание представлява таванско помещение, в което са подредени дузина различни столове пред дървено бюро. По стената има закачени абсурдни рисунки, общото между които е че всички на пръв поглед изобразяват животинска диария в следствие на фатално стомашно растройство.

На бюрото има пергел, транспортир, библия, кръст, пирамида, броеница, жезел, златната ябълка от Assassin’s Creed.Зад бюрото има дъска за бележки на която са закачени снимки на Ванга, Лий Харви Озвалд, Джон Ф. Кенеди, египетския фараон Акунатн, Тони Стораро, Тодор Живков, Джон Ленън, Дж. Едгар Хувър, Тупак и Линдън Джонсън, всичките свързани в различни течения посредством множество стрелки. В средата на паното стоят снимките на Ванга, Акунтатн и Тони Стораро свързани с много отчетлив контур оформящ триъгълник, който е заграден в пентаграма. Зад стола на Митко в обкована рамка стои ликът на Исус Христос гледащ с типичния си овчи поглед, изрязан от страница на вестник, на която отдолу е имало календар с дати.

На тавана е закачен средно голям гоблен на Тайната Вечеря, напълно подходящо предвид, че помещението се намира на шестнайстия етаж. Sixteen-ската капела.

И ако имате още място в съзнанието си прибавете към интериора дузина китайско изглеждащи тръбички, абажури и плакети, с нарисувани дракони, китайски букви и хора жънещи ориз. В стаята се намира и малко сервизно помещение с полуоткрехната врата, в което са инсталирани една върху друга тоалетна и мивка – авантюристичен дизайнерски подход с цел оптимизиране на половината квадратен метър заделен за целта.

Митко дефилира пред камерата, настани се удобно на голям кожен стол, скръсти пръсти поучително пред себе си и рече поучително:

–          Нека ви запозная с дейността на нашата академия.

Пресегна се към чекмеджетата на бюрото и от там извади голям класьор за компакт дискове и го разгърна. Видимо се възбуди от гледката пред себе си, както Майкъл Джексън в детска урология, защото от класьора сияеха шест CD-та, на чиято лицева част бе щампована снимката на самия сансей Парашкевов и с мистично изглеждащ шрифт изписано по различните дискове  “Против Карък”, “Против Инсулт”, “Против Хемориди” и прочие.

Митко с най-сериозната си физиономия поясни пред камерата:

–          Това са световно известните компакт дискове с положително въздействие. Те са научно доказани и тествани в германски лаборатории.

Разгледа ги внимателно по отделно и вниманието му се спря на един:

–          Особено благоприятно е въздействието на компактдиска против инфаркт. Няма човек сред живите ми пациенти, който да се оплаче от липса на ефект от него!

Митко прелисти класьора по-напред, където стояха CD-та Verbatim, на които с маркер на ръка беше написано “За детски паралич”, “За настинка”, “За херния”. Митко леко притеснен поясни:

–          Печатницата за обложки се счупи и това е временно решение.

Продължи да разслиства и стигна до страница на която CD-тата Verbatim вече не бяха надписани. Видимо неспокоен Митко започна да разяснява сконфузната ситуация:

–          Въздействието на всяко CD е уникално и затова е много лесно да се диференциират едно от друго. Ето сега това CD например  –  каза Митко, взе ненадписан диск от класьора, сложи го в малката уредба наблизо и се заслуша.

В стаята бе тихо, като се изключат звуците от дузина съвокупляващи се гугудки идващи от непосредствена близост. Митко доволен сподели очевидното:

–          Това е CD с положително въздействие против болести по колената, може да почувствате ясно една спефицична топлина в тази област

Извади CD-то от уредбата и надраска с фулмастер върху него “Против Изсшияст”след което краднешком го върна обратно в класьора, който с бързо движение прибра в някое от чекмеджетата на бюрото и поясни

–          То този диск така се енергизира даже повече, защото аз предавам информация директно чрез фулмастера.

Измъкна изпод бюрото олющена стара дървена кутия. Извади четири “крачета” от дъното на кутията, които разпъна два пъти, така че кутията вече стоеше на един метър от земята на собствената си опора. Митко с оттренирано движение издърпа отстрани на кутията две дървени поставки, които разгърна три пъти и още два пъти прегърна различни други части с което оформи две дъски облицовани с червен плюш от двете страни на куфара. Митко отвори капака на куфара, от който разтвори две платформи, които разгъна на осем и след финалното усилие застана пред камерата в своя “Таа! – Даа!” момент, до бившия куфар в момента представляващ средно голяма външна витрина за дребни дранкулки обшита с винено червен велур и покрита с взевъзможни бели, сиви и жълти метални предмети. И ако не бе ясно осезаемата аура от позитивни енергии, вибрации и духовни фотони, човек би си помислил, че Митко изглежда като амбулантен търговец на обеци в Несебър.

–          Това са енергизирани чрез моята свръхестествена-хиперсензорна-езотерично-ирисодиагностико-позитивно-био-поле сила медальони, които са 100% научно доказани и са част от най-алтернативната форма на нетрадиционната медицина – поясни сенсей Парашкевов.

Взе от стенда метална дрънкулка в която са преплетени китайски букви, означаващи “Не паркирай! Викам паяк, пукам гуми!” и поясни:

–          Това е амулета “Богатсво и благополучие”. Той гарантира подобряване на резултатите в бизнеса,материално богатсво, духовно развитие, все неща, които този йероглиф символизира. Той е лично енергизиран от мен, струва 40 лева и за още 25 лева може да му се прикачат вълшебни арабски мъниста, които увеличават ефекта на медальона с 10%. Мънистата се продават отделно.

Митко се пресегна остави амулета и показа на камерата сребриста брошка.

–          Медальон “Хармония” – поясни  със сияещо лице – Това е древен символ на хармонията, който притежава същите енергийни вибрации като водата, което го прави благоприятен за хората с проблеми в био-полето или запушени енергийни точки – това дори и съвременната медицина не го отрича. Знаете ли например, че в Германия са проведени изследвания, които показват, че като умре човек тялото му олеква с 5242 грама, което е научно доказателство, че душата на човека съществува. И всичко това е този медальон “Хармония”, който благоарение на лъчение аз лично съм енергизирал. Ръчна изработка, чисто сребро, 100% каратов, 80 лева. Но това не е всичко. Към него прибавям напълно безплатно и филма-медитация “Деца на вселената”, който струва 3000 лева. За първите 100, които си поръчат добавям подарък – компакт диск с благоприятно въздействие против пърхут.”

Митко остави брошката и взе сребърна шайба на която бе ингравирано човече държащо китайска триъгълна шапка балансиращо топка на върха на шапката докато вали дъжд.

–          Това е top-of-the-range модел на енергизиран медальон – гордо издекламира пред камерата сенсей Парашкевов и продължи – Нека ви преставя световноизвестният енргиен медальон “Пълна Защита”. С този медальон ставате практически недосегаеми. Той гарантира дълголетие, информационно равновесие, поддържане на био поле, което  автоматично помага в трудни ситуации. Защитните му умения са – протекция срещу негативизъм и външна агресия. Освен това е доказано в лабораторни условия от учени в чужбина, че спомага за осъщестяването на човешките желания, дори на подъсзнателно ниво. Тоест, медальона знае от какво се нуждаете и ви го доставя, дори преди вие да разберете, че сте имали нужда от нещо, което вече притежавате – например документалния ми филм “Цвете на живота”, който се разпространява срещу 420 лева, но срещу него получавате още дълголетие. Събрано с медальона това е двойно повече дълголетие от нормално, тези неща досега са били реални само във видеоигрите – два и повече живота, но аз отключвам тази бариера между виртуалното и реалното.

Митко остави брошката с изключителна прецизност обратно на червения плюш и натисна голям червен бутон отстрани. В този момент стенда подскочи във въздуха, събра се обратно на куфар, тупна на земята и изчезна в анимационен облак размиващ се бавно във въздуха в средата на който пише “ПУУФ!”.

Две ясни почуквания се чуха от пода и заглушения глас на възрастна жена “Мите, мусакичката е готова, маме – й’елате да хапнете, па после ще продължите да си играете.”

Нов Кадър

Място – Хиперцентър “Хармония”. Глас зад кадър:

–          Кога за първи път осъзнахте, че притежавате по-различни способности от другите хора?

–          Когато бях в армията…- започна разказа Митко.

Камерата се приближи все по-близо до очите на Митко, от които се отразява сцена на ожесточена престелка в джунгла. На заден план се чуват  военни маршове и хора викащи от ужас. Звуци от куршуми и експлозии, след което очите на хиперсенса се оцветиха изцяло в бяло и продължителен и проглушителен монотонен звук „ААААААААА“ оттекна навсякъде

–          ААААААААААААА! – както крещеше Митко Парашкевов изведнъж спря и продължи със спокоен тембър – … бях офицер в Строителни Войски. Случи се инцидент, предначертан от звездите и съдбата, който промени живота ми и този на десетки хиляди хора. Един ден по време на обедната почивка аз бях притеглен от гравитационното поле на Земята от втория етаж на една незавършена сграда и когато се приземих по бузи върху стърчащи пръчки арматурно желязо, аз изпаднах в дълбок транс и се дематериализирах до ниво информация и станах част от този огромен информационен компютър, за който споменах по-рано. Започнах да черпя информация и способности и когато бях готов да слезна обратно на Земята като Месията душата ми се материализира в тялото ми, което се намираше в местната болница.

Митко Парашкевов скръсти ръце, въздъхна и продължи:

–          Когато ме изписаха аз вече усещах, че притежавам нови сили. Излъчвах био-поле, насочвах по въздуха информация избирателно, такива неща. За съжаление някой от новопридобитите си умения не можех все още да контролирам като това, че неволно превключвах честотата на радио-точките от “Хоризонт” на “Свободна Европа”, което привлече вниманието на Държавна Сигурност, а в последствие и на КГБ. Въпреки интереса от най-високо международно ниво аз останах в дирекция “Логистика на хранителната дейност” на Строителни войски до закриването им. Там до самия край продължих с моята развойна дейност над свръхестественото най-вече върху преките си началници и войници. В един случай чрез био-сканиране и продължителни сеанси успях да излекувам един от генералите от настинка и след като се разсчу за моите способности вече ходех на полу-частна практика по домовете на близки и приятелки на близките и приятелките на жената на генарала, което обърнато в гео-политически термини са си две общини. Висшия състав започнаха да ми казват Митко Чудото, а новобранците – старши-сержант Чудо.

Митко се облегна на дивана и продължи с хипнотичния си мъдър глас:

–          Превъртаме лентата 6-7 години напред – аз вече бях развил на невероятно ниво своите способности на хиперсенс и достигнал до заключението, че за да развивам тази си своя сила трябва да започна да обучавам други хора. Така се стигна и до създаването на САИ – безконтактно бойно изкуство и техника за оцеляване. САИ е съкращение от Самоотбрана С Интелект и представлява техники, които надграждат бойни стилове като крав-мага, винг-чун и дабъл драгън 2. В момента дори водя един курс по САИ за трето ниво, за напреднали. Групата ми е компактна, ако искате може да дойдете да снимате?

Нов Кадър

Място – неидентифицирана гориста местност

Митко Парашкевов стои гордо пред камерата, на заден план са наредени двама мъже и три жени застанали сред полянка в гората.

Митко Парашкевов посочи с пръст камерата:

–          Сега, това което ще видите е просто една демонстрация на Самоотбрана с интелект. Това зад мен са мои ученици, последователи от много време. С тях започнах първата си група от САИ, в момента вече имам всякакви групи – от деца и възрастни, до напреднали. Но тези пет човека показаха, че притежават най-силното желание да осъвършенстват напълно своите способности. Аз ги наричам националния отбор по САИ на България. Така! – плесна с ръце и продължи развълнувано – Нека да започнем с тренировката.

Митко Парашкевов отиде до най-възрастната жена  от националния отбор и й каза:

–          Ленке, сега искам от теб да минеш покрай тях и те ще се съберат около теб.

Жената изпълни командата сякаш я бе чувала и много пъти преди това и мина покрай останалите, те от своя страна се спогледаха и в тотален асинхрон пристъпиха към нея. Митко Парашкевов даде следващото оказание:

–          Добре, сега искам да си представиш, че те са убийци, искат да те наранят, убият, за да се предпазиш от тях трябва да се завъртиш на дясно. Сега завърти се на дясно и по този начин ще ги разпръснеш.

Ленка погледна объркано, погледна и другите членове на националния отбор, но по стреса изписан върху физиономиите им ясно си личеше, че и те не бяха чували за подобен сценарий досега. Ленка реши просто да последва оказанията на учителя-хиперсенс и се обърна надясно. Секунда по-късно био-полето на Ленка провокира реакция и в останалите и те един по един започнаха да се разпръскват, но тъй като подадената информация бе много силна за Данчо, той не издържа и се спъна, без да искайки нарушавайки баланса на Веска, която съвсем съзнателно, повлече и Юлияна със себе си. Тримата се строполиха на земята в конвулсиращо кълбо от крайници.

Единственият от “убийците” останали на краката си бе Стилиян, той осъзна неловкоста на ситуацията при която био енергийното поле не му повлия така както на останалите. Погледна своите съотборници от националния на земята как се гърчат на земята, изхили се инфантилно срещу камерата, прегъна си колената и се свлече надолу с движение на пияно мекотело.

Нов Кадър

Интервю със Стилян насред гората. Глас зад кадър:

Как се запознахте с Митко Парашкевов?

От дете го познавам понеже майката на Митко Парашкевов е комшийка и близка приятелка с моята майка, тоест сме съседи и до ден днешен.

Кога разбра за невероятните хиперсенс способности на Митко Парашкевов?

Още от малък помня как майка ми го викаше да й гледа на кафе, някъде по това време той спечели битката с Кашпировки. През телевизора!  Много пъти е помагал за дребни домашни потреби когато се е налагала намесата на хиперсенс. Например – като блокира домашния телефон и Митко Парашкевов от 20 минути до 12 часа, след като си му дал 10 лева, го отблокирва! А има хора с блокирани телефони от години дето така си седят – това ми го е казвал самия Митко Парашкевов! Получава се защото са ти блокирани енергийните центрове в тялото и в един момент самото тяло не издържа и блокира телефона. По този начин ми е блокирана фурната в момента.

Какво е нещото което ви убеди, че Митко Парашкевов е наистина феномен?

Историята  е малко лична, но все пак ще ви я разкажа. Митко Парашкевов възкреси моето куче Страхил.

Всичко започна когато Страхил, моят най-добър приятел и пекинез по това време, се разболя фатално. Докторите не даваха никаква надежда, че разбират какво се случва с него – казаха че е настинка. Същата вечер майка ми викна Митко Парашкевов, да оправи кабелната, че почваше много важен сериал по трета програма. След като Митко около десет минути се бореше с био-енергийното поле на кабелната телевизия усети, че има нещо което пречи на сигнала. Не само това, но и посочи че проблема идва от ъгъла, любимото място на Страхил. Точно там където бе седял именно допреди няколко часа – между вестниците, парното, розетката за кабелната и секцията. Обясних на Митко, че може би Страхил е жертва на враждебна черна магия. Митко Парашкевов веднага ме разпита за симптомите – колко обичам кучето, дали сме били при ветеринар и дали им вярвам на това, което са ми казали и след като подробно анализира ситуацията, и дори преди да е видял още Страхил, заключи, че моят приятел е бомбандиран от негативна енергия, която е насочена към мен, но Страхил, за да ме предпази я поема.

Митко каза, че единствения начин Страхил да се избави от магията е да носи медальон „Против черни магии“ и да слуша по 5 часа на ден „Диска за Разваляне на черни магии“. Представете си само колко бе силна и зла тази магия, след като накара Страхил да изяде медальона , който му бе закачен на врата, още същата вечер когато му го купих. И умря. Задави се с медальона. Митко Парашкевов видя колко съм съсипан и ми обясни, че това е спасило душата му. Аз всъщност съм му помогнал по този начин. И срещу това да съм задължен на Митко Парашкевов за цял живот, плюс отстъпка  от нормалната цена, Митко Парашкевов възкреси Страхил.

Много хора си представят, че възкресяването е като в Библията – ставаш и си тръгваш и това е. Всъщност душата на възкресения се вселява в друго тяло. Да. И то не кое да е тяло, а това на определено животно.  Един ден влезнахме в зоо магазина в трафопоста до блока и Митко Парашкевов започна да си комуникира с животните на телепатично ниво. Те му посочиха точно хамстерчето в което се бе преродил Страхил. В момента в който го взех от ръцете на Митко Парашкевов го погледнах в очите и разпознах същия усойно-миловиден поглед, който имаше Страхил като пекинез. Олисан в бездната на малките му очички не видях как Митко Парашкевов е платил цели 900 лева за него в магазина.  И понеже е изключителен човек, даде 50 лева от себе си и аз му платих само 850 лева.

Можеш ли да ни покажеш Страхил в сегашната му форма?

За съжаление не. Той си отиде и като хамстер. Оказа се жертва на обстоятелствата. За да го предпазя от лоши магии и клетви го сложих да живее в аквариум, който затворих плътно, с цел да не влиза въздуха от уайърлесите с хакерски програми, които ти влият негативно на биополето, за което ме е предупредил Митко Парашкевов. Поради тези обстоятелства на следващата сутрин го заварих да си почива до малкото му замъче и любимата му играчка – колело. И си остана така – починал. Аквариума бе блокирал кислорода заедно с враждебните уайърлес пакети от въздуха.

Митко Парашкевов не може ли да го възкреси обратно?

Може разбира се! Даже отначало поиска, но като му казах, че в момента нямам пари, той ми каза, че духа на Страхил се нуждае от малко време да навести любимите си места. Също така ми каза, че той е много стар дух – едно време  е бил крал във Франция, който е участвал дейно в революцията. Митко ми каза, да се подготвя психически, преосмисля нещата, да се помоля на Иисус Христос и приготвя 950 лева и когато съм готов ще прероди Страхил отново. От мен зависи. Митко има чувството, че духът на Страхил си търси подходяща малка рибка, в която да се пресели. Защото едно време е бил мореплавател. Страшен капитан, моряк, пират. По това време някъде сме се засекли със Страхил. Аз съм бил търговец, много богат търговец, лоялен и честен. Доблестен човек – за когото 950 лева, днешни пари, са нищо в сравнение с това да спасиш живота на най-добрия си приятел. Бил той и пират.

Нов Кадър

Митко Парашкевов кара колата си по Цариградско. С двете ръце е сграбчил волана, напълно съсредоточен в пътя. Глас зад кадър:

–          Какъв ефект може да има разпространението на САИ върху геополитическите взаимотношения?

–          Енергийните войни са вече част от реалността. И Щатите и Русия разработват психотропни оръжия с които облъчват цели градове от хора. Влиянието на психотропните оръжия е унищожително за всички организми, освен ако не използвате моят диск против психотропно въздействие.  Трябва да е някъде в жабката ако се поразровиш малко ще го намериш.

Вижда се ръката на оператора, която рови в жабката и изкарва албуми с Кени Джи, Фамилия Тоника, Диджей Бобо, докато не стига до един диск на който обложката е Митко Парашкевов държащ знака за радиация насред апокалиптичен бекграунд.

–          А същият. Я го подай тоз‘ диск да го видим – с ехидно доволна физиономия каза Парашкевов.

Пресегна се към стереото и пусна диска.

Колата на Митко Парашкевов е от онези коли среден клас от началото на 90те, които може да са всяка марка от Дайхатсу до Хюндай, но все пак някак си успяваше да се движи и тонколоните да работят едновременно. От стереото се чу гласа на Митко Парашкевов, с много по-величествен тембър от нормалния му пискливо-авторитарен:

„Аз съм Митко Парашкевов, а вие сте под влиянието на диска против Психотропно лъчение. Концентрирайте се върху тишината, която ще чуете и в зависимост от това колко са ви отворени енергийните пътища, ще почувствате благоприятно затопляне. Ако ефекта е слаб, тогава се нуждаете от Диска за Отпушване на Енергийните Пътища в Тялото . А сега се концентрирайте върху информацията, която ще ви предам.“

В първите няколко секунди не се чуваше нищо освен разминаващите се коли наоколо. Докато ритъм от мощен бас не се усети в далечината. Звукът ставаше все по-отчетлив и мощен, докато в един момент дори и на глухоням нобелов лаурет по математика би му станало ясно, че става въпрос за избичване на ултра скъпа звукова система с хита на Цветелина Янева „Какво правим сега“. Featиджийръинг Мария!

Парашкевов се концентрира върху огледалото за обратно виждане, но единственото което идентифицираше бе панчаревска регистрация с една и съща цифра в номера и огромна емблема  Мерцедес върху решетка на G55 AMG.

Чу се звук от сблъсък на немски вседеход брониран до ниво b6/b7, дънещ най-хитовата изпълнителка на Пайнер, и нещо средно между Киа и Исузу, от което се очакваше да излъчва аудио запис с благоприятно въздействие срещу психотропна атака.

Казано по тригонометрично удара предизвика хиперсенсмобила да подходи в траектория 180 градуса и няколко тангента вдясно и нагоре. Единствено силата на въздействието на компакдиска против психотропни оръжия и мантинелата задържаха азиатското МПС на сенсей Парашкевов на пътя.

Черния джип спря още докато Митко Парашкевов пищеше. Шофьорската седалка се отвори и на забавен кадър се подаде масивна ръка с бицепси като самолетоносачи и татуировки на множество латиноамерикански нарко-барони, сръбски фолк певачки и български революционери.

Хиперсенс Парашкевов бе измъкнат от МПС-то си и поставен в ситуация да се защитава срещу опонент с маркова чантичка през рамото LV, потник BOSS, анцунг MUSASHI и повече стероиди, кокаин и алкохол в организма си отколкото някой с много голямо въображение за тия неща може да си представи.

Битката беше кратка. Парашкевов използва древна САИ хватка като подложи скулите на лицето си право срещу юмруците на противника няколко пъти и накрая го довърши като блокира ъпъркъта му с носа си . Секунда по късно тялото на хиперсенса левитираше с низходящата парабула и към момента в който главата му удари асфалта очите му бяха изцяло оцветени в цвета на белото. Стероидния му опонент се доближи до безжизненото тяло на хиперсенса и галантно извади от чантичката си визитна картичка, която пъхна в джоба на ризата на Парашкевов. После се върна към бронирания си вседеход, но не и преди да направи знак с пръсти пред очите си еднозначещ, че наблюдава всички очевидци наоколо.

Нов Кадър

Митко Парашкевов се озова, облечен в любимата си бяла роба с бяла тиара на главата, в средата на оживено мероприятие на площад Батемберг. Навсякъде от сградите висяха негови портрети и логото на хиперсенс движението. Лично професор Стивън Хаукингс бе дошъл да почете сенсей Парашкевов.

Митко се доближи до професор Хаукингс и с едно движение премахна отрицателното въздействие над него и професора скочи рязко от инвалидната си количка, доближи се до микрофона и с дълбок басов глас на чист български каза:

–          Дами и господа,  имам удоволствието да ви представя научно доказано най-великия човек на света, единствения който има връзка с големия информационен компютър на Вселената – Митко Парашкевов.

Митко потупа учения по рамото докато се качваше към микрофона. Публиката полудя като видя своя лидер. Морето от хора започна да крещи и пляска възторжено, тинейджърки припадат из публиката, небето стана розово от женско бельо.  Един фотограф се приближи към него и го снима в лицето, което заслепи Парашкевов.

Когато ярко белята светлина се разсея Митко видя над себе си физиономията на Стилиян в притеснения ѝ вид. Митко прикри болката в неговото навсякъде с нелепа физиономия и се изправи.

–          Мисля, че някой наруши енергийния ми баланс. Хармонията между центровете в мозъка, слънчевия сплит и чакрата ми са дисбалансирани в момента.  Трябва бързо да отидем до колата и да намерим диска за балансиране. – каза Митко притеснен и с приведен тръст притича до колата си.

Изтърбуши жабката на автомобила си от дискове и с треперещи ръце сложи един в CD играча на колата. Мигновенно се почувства по-добре. Започна да се биосканира за по-сериозни натъртвания по тялото и не след дълго откри чужд обект в джоба на ризата си. Визитна картичка. Прочете я на глас:

Мария Асенова

                Най-добрата българска пророчица. Жената, която отмени Апокалипсиса, прорукуван от Нострадамус за цялото човечество.

Сл.тел: 02/ 875 98 66                                                                                    http://www.prophetsite.com

–          Трябваше да се сетя още от самото начало. – каза Парашкевов и нервно даде мръсна газ на газовата уредба.

Автомобила лежерно потегли и в купето се усети тягостна тишина. Диска против балансиране продължаваше да върви, но той въздействаше на биоенергийно ниво, което означаваше че не бе записан звук на него. Митко Парашкевов разцепи тишината:

–          Въпреки всичко не успяха да използват психотропни оръжия. Защитата от диска работеше напълно. Аз ви казах!

Нов Кадър

Митко Парашкевов се намира в офиса си в Хиперцентър Хармония (таванското помещение в блока), но вместо фънг шуй елементи и магически артифакти всичко е в камуфлаш, военни карти, дори може би торби с пясък.  На стената има снимка на Мария Асенова до мини олтар в който стоят различни колби и буркани съдържащи инвентара на Малария от „Приключенията на Хлорофил“. Очи и разни зелени балбукащи каши от които излиза пушек, пояснение за по-младите и по-старите от мен или изобщо за някой, който е имал нерви да стигне чак до тук в историята и не е гледал детските по БНТ по времето когато изгря звездата на Енгибар Енгибаров – Енджи. Митко  Парашкевов е напрегнат, с леко физически повредено лице и очевидно присъствие на грим и руж около все още посиненото му око. Глас зад кадър:

–          Защо бе тази атака срещу вас и от кого е?

–          Това бе откровенна провокация срещу обществото на хиперсенсите, бялата раса, и бе насочена да дестабилизира и унищожи единствения начин за спасяването на духовното съществуване на света – аз, т.е. мен.  Хората са изгубили  своята връзка с Бога, сега е момента да се обадят пак, да пробват отново да изберат този въображаем номер в духовния им тефтер на който пише GOSPOD. И да бъдат сигурни, че ако използват мен като оператор връзката им ще бъде безупречна и ясна.

–          Имате ли подозрения кой стои зад тази атака?

–          Разбира се. То е очевидно. И аз ще ви кажа защо. Преди години от БАН направиха проучване за КГБ на тема – кой, аджеба, разбираш ли е истинския наследник на Ванга.

–          От кой институт на БАН?

–          От института по интелекетуална собственост. Тъй като други 5 милиона българи твърдяха че и те са истинските наследници на баба Ванга, защото могат да лекуват с ръцете си срещу пари и се чувстват супер специални, защото баба им е била известна врачка в тесен кръг от хора. Аз бях извикан в института да бъда научно изследван. Веднага намерих официален документ където за първи път споменавах, че съм истинския наследник датиращ от 1988 година и отидох при учените. В БАН видях мъж на средна възраст, който с дрезгав глас се представи за Мария Асенова. Направи ми впечатление, че е леко странен в смисъл едно е да си мъж и да се представяш за жена, съвсем друго е да носиш тигрова поличка, цикламен чорапогащник, тигрово потниче и виолетово червило. Въпросния тип се държа отвратително нагло и разправяше някаква нелепа история, че Ванга лично я била посочила.

–          Какво реши БАН в крайна сметка?

–          Казаха, че това е един от онези случаи, които най-добре да останат неразрешени.*

–          Как ще отговорите на провокацията?

–          Те си мислят, че са видели всичко от Митко Парашкевов, но това е смехотворно. Те не знаят, че аз имам скрит коз в гардероба. – каза Митко с тих заговорнически глас и отиде до гардероба в ъгъла.

Щом Митко отвори дрешника грейна ужасяващо силна светлина в червения спектър. Посегна с две ръце и извади черен LCD монитор с изключен кабел. Светлината в стаята изчезна постепенно. Митко показа старателно уреда срещу камерата и обясни:

–          Това е психотропно енергийно оръжие, което съм разработил. То влияе на определен енергиен център в мозъка, който запушва другите енергийни центрове и по този начин, ако ме извините за жаргона, но ебава майката на езотериката на този срещу когото е насочено. И повярвайте ми. Тествал съм го. Върху нищо неподозиращи хора, даже и военни ветерани. Ефекта е покъртителен за жертвата. Защото покъртва на енергийно ниво.

Нов Кадър

Пред луксозна офис сграда се приближава гневна тълпа носеща факли и скандираща високо и нечленоразделно. Групата се състои от националната гарнитура по САИ на България и предвождана от хиперсенс Парашкевов в едната ръка носещ мегафон, а в другата популярната за Илиянци обемиста китайска торба с щампа на Бърбери. Сложи мегафона на устата си и от него се чу гръмогласния вик на Митко:

–          МАРИЯ АСЕНОВА, излез, покажи се педерстит такъв. Нека веднъж за винаги се разберем коя е истинската наследница на Ванга.

Свали мегафона от устата си доволен от силата на звука, но  момент по-късно се замисли. Извика още веднъж по мегафона, този път по-несигурно.

–          Или наследник.

Последва напрегната пауза от около 1 минута преди вратата на офис сградата да се отвори и от там излезе изключително грозен травестит. Стилиян прошепна на колегата си от националния отбор до него: „Значи това е Мария Асенова“. Колегата кимна без да сваля уплашената си физиономия.

Гръм растърси небето и Мария Асенова заговори с дълбок мъжки глас:

–          Парашкевов! Пак се срещаме след толкова дълго време. Чух че си си измислил нова игра напоследък, играеш си на хиперсенс, но ми се струва че нещо ти е заключен късмета.

–          Асенова, ти транс сексуален, травераст, виждам че си си сложил гърди, но не приличаш на жена а на дебел пенсионер с увиснали гърди и руса перука. Знам, че си изпратила марионетките си мутри да елиминират САИ, но аз съм тук за да докажа, че ти си измамница.

Всички хора наоколо ахнаха и сложиха ръцете си на устите след като чуха последното изречение.  Мария Асенова се разтрепери. Митко Парашкевов продължи:

–          Точно така – казах го, ти нямаш магически сили, ти НЕ си предотвратила апокалипса, твоите лечебни билки са глухарчета, прогнозите ти са генерални изводи въз основа на реакция на случайни споменавания по време на сеанс. Ти разчиташ на наглост и третиране на „клиентите“ си като жертви на гимназиален побойник, което ти помага да държиш елементарен контрол върху тях. Ти говориш толкова много глупости, че когато дадеш някакво обяснение, с бегла логика, в което споменаваш колко си велика и разни духовни глупости хората ти вярват понеже са напълно объркани. Ти се представяш с фалшива биография и всичко, което правиш е да говориш глупости.

Останал без дъх Митко Парашкевов паузира, вдиша, вдигна мегафона и изкрещя в лицето на Мария Асенова, така че русите букли на перуката ѝ се раздухаха от вятър:

–          АЗ ПРЕДОТВРАТИХ АПОКАЛИПСИСА! НЕ ТИ. АЗ – ИСТИНСКИЯТ НАСЛЕДНИК НА ВАНГА!

Мария Асенова изглеждаше съсипана. С всяка дума на Митко Парашкевов нейните суперсили отслабваха и чакрите ѝ се изцедяваха. Грима ѝ се размаза и лицето ѝ се изкриви в нелицеприятна гримаса.  Мария викна през сълзи драматично:

–          Аз не съм спасила човечеството от Апокалипсиса. Но и ти, Митко Парашкевов, си лъжец. Оплаквали са ми се хора, че прераждаш близките им починали в енергизирани картини, буболечки, даже и хамстери.

Митко Парашкевов се притесни изключително много. Извади от торбата която носеше черния LCD монитора и го насочи към Мария Асенова, след което гневно и отвърна:

-Да, може и да не съм възкресявал никой, но пък мога да направя това !! – след което отчетлив звук „ЦЪК“ от натискане на копче се чу в тишината.

Огромен бял лъч от светлина  грейна от монитора в посока Мария Асенова, чието лице  се удължи и разтегли, след което изчезна в светлината. Митко Парашкевов издиша тежко и изключи уреда. Изведнъж усети как монитора му бе измъкнат и на притеснителна дистанция от него идентифицира Стилиян с насочен монитор и готов да вземе от упор хиперсенс Парашкевов. Стилиян попита с ледено спокоен тон:

–          Значи не си възкресил Страхил в хамстер, така ли да разбирам?

Митко Парашкевов усети, че нещата не се развиват надобре. Опита се до контролира ситуацията:

–          Стилияне, моля ти се сега. Успокой се, ще получиш два компактдиска против късогледство, ако оставиш оръжието и всички ще забравим за случилото се.

Стилян погледна Митко Парашкевов, очите му се напълниха със сълзи, дуалитета на избора му между това да последва учителя си или да потърси отплата за смъртта на най-добрия си приятел Страхил, бил той и пират в единия от животите си, го измъчваше. Той погледна Парашкевов за последен път и натисна копчето на монитора казвайки „Това е за Страхил“.

Митко Парашкевов се понесе във въздуха въвлечен в спираловидна мълния, която го отнесе към светлината. След като нямаше вече и помен от хиперсенса наоколо Стилян счупи монитора и светлината изчезна.

Стилян се обърна назад и видя стъписани останалите от отбора по САИ на България. Той им кимна и тръгна в другата посока – право срещу залеза по замръчената улица, без да дава признак, че забелязва множеството от хора дошли да го аплодират с огромен ентусиазъм.

THE END

Какво се случва с тях?

Снимка на Митко Парашкевов и надпис „Безследно изчезнал“

Снимка на Мария Асенова и надпис „Работи в уебсайт за mature travestite видео услуги“

Снимка на Стилиян до аквариум с риба и надпис „Напусна работата си като програмист и основа WEB PR компания“.

Изведнъж картината се раздвижва, рибата се обръща и в кадър се вижда ужасената физиономия на Митко Парашкевов върху рибешка глава. В далечина се откроява демоничната  усмивка на Стилян.

ПОСВЕТЕНО НА СЕБЕ СИ.

* реплика от велик филм

9 Отговори на “Документален филм “Митко Парашкевов – Хиперсенс””

  1. Епично! Кога ще го снимаш?

  2. Финалът е наистина епичен!

  3. Моят любим сенс е Демир по ЕКом, гледа на таро и нумеролог.Толкова съм го съжалявал, че никой не му се обажда, че почти съм бил на косъм аз да му звънна, само и само да не се излага.

  4. Митко Парашкевов е прототип на Йода.

  5. Аз съм системно зает човек и не се ровя много в блог, туитър и т.н. обществото, но честно, 2 дни не мога да свърша нищо и ми счупват телефона, и за всичко е виновен тоя Генади, дъ риъл Генади бейби!

  6. Дъ риъл, чувал ли си някога за Еленко Ангелов? Според мен той е достоен да стане пророк на Митко Парашкевов.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

%d блогъра харесват това: