ТОП 10 – „Митко Парашкевов VS Иво Сиромахов“ игри

Повечето хубави игри се базират на враждата между добрия герой притежаващ свръхестествени способности­ и лошия герой, който се опитва да открадне нещо принадлежащо на протагониста . Разбира се, когато става въпрос за супер сили, никой не е по-напред в материята от Митко Парашкевов – хиперсенс, машина на времето, ясновидец, но най-вече известен с това, че е измислил бойното изкуство САИ – „Самоотбрана с интелект”.

Крадецът, или накратко казано Иво Сиромахов, пък е известен с това, че работи с материали и идеи на народното творчество, което дефинира като всичко в Интернет, което още не го е преписал. Веднъж контент, който се намира в Интернет бъде копиран от антагониста, се превръща автоматично от народно творчество в негова лична интелектуална собственост, защитена от „Закона за авторското право и сродните му права”.

След тази кратка интродукция искам да ви представя и моя ТОП 10 на игрите посветени на епичния дуел между силите на Митко Парашкевов и Иво Сиромахов.

10 – Super Mitko


Super Mitko живее в царството на гъбите, което съществува и се намира малко след Говедарци. Въпреки че бачка като водопроводчик Супер Митко е женен за Принцеса Тоудстул (Princess Toadstool), за която повечето мъже биха казали, че става.


В един момент обаче перфектната двойка – каналджия и принцеса, бива разделена от Иво Сиромахов, който открадва принцесата. От тук насетне за Митко Парашкевов спасяването на неговата любима става фикс идея и той започва да използва САИ срещу силите на Сиромахов.

В крайна сметка, Митко Парашкевов успява да освободи принцесата от мазето с лава, в което я държи Сиромахов и тя се връща отново да живее с хиперсенса водопроводчик.

9 – Sonic The Hypersense 3 and Knuckles


Sonic The Hypersense е псевдонима на Митко Парашкевов, с който е известен в SEGA игрите. Той е по-могъщ супер герой от Супер Митко, защото благодарение на САИ, развива скорости непонятни за друг герой от игра през 90те години.


(кликнете върху снимката за по-голяма версия)

По принцип основния beef на Митко за SEGA е с д-р Роботник, който чрез традиционна медицина е затворил душите на горски животни в телата на роботи. В Sonic 3 обаче се появява и Иво Сиромахов, който в самото начало краде медальоните на Митко Парашкевов, след което Митко тръгва да го гони.

8 – Contra


Бившите командоси Митко Парашкевов и Иво Сиромахов са обединили силите си с една единствена цел – победа над терористичната извънземна организация Red Faction (аka Iron Brigades Ultras Union- I.B.U.U.), която планира да превземе целия свят.

Tози път различното в геймплея, е че Сиромахов и Парашкевов играят кооперативка. Уловката е че, Сиромахов КРАДЕ винаги оръжията, които пуска играта и Митко е принуден да цъка с първото оръжие през цялото време. За Митко това не е особен проблем тъй като владее САИ, но въпреки всичко хиенстването на Иво дразни адски много.  Иво не мисли че прави нещо лошо понеже според него когато играта пуска оръжия те са народно  творчество, на същия принцип играта пуска от време на време в Интернет готови текстове.

7 – SAI Soccer


Какво става като смесим “Самоотбрана с интелект” и футбол. Отговора е елементарен – Nekketsu Kōkō Dodgeball Bu: Soccer Hen. Говорим за най-добрия футболен симулатор, който някой някога е възможно да създаде!!!

На скрийншота: отбора на Иво Сиромахов е с белите екипи, а Митко Парашкевов е с червените.  Ясно се вижда как Иво Сиромахов ОТКРАДНА ДЖИЙЗЪСА ОТ ТРИ КОРНИ и сега той играе в неговия отбор.

Ето сега и фактите относно това как Сиромахов ОТКРАДНА ДЖИЙЗЪСА ОТ ТРИ КОРНИ. Според документите на играча Джийзъса, той не е бил собственост на ФК „ТРИ КОРНИ”, а само е играл под наем там. Реално правата му са се държали от ФК „Народно Творчество”, които го продават на отбора на Сиромахов – „ФК #SIROMAHOVFACTS” срещу всичките шест бройки от новата книга на Сиромахов. Цифрата е огромна за мащабите на Сиромахов, защото е шест пъти повече от общата бройка на продадените копия от предишните му няколко книги.

6 – Mortal Kombat


Mortal Kombat е основоположник на хубавите игри с бой на ръчките. В основата на Mortal Kombat е епичен турнир, организиран от Иво Сиромахов, който е взел Джийзъса за заложник.

Джийзъса, който Е ИЗВЕСТЕН КАТО ГЕРОЙ НА ТРИ КОРНИ, е отвлечен от Сиромахов и седем претенденти се опитват да го освободят. Митко Парашкевов е hidden character, който се отключва след като направиш Double Flawless на нивото с моста.

В Интернет досега можеше да намерите как се правят магиите на всички играчи без тези на Митко Парашкевов. За първи път тук публикувам неговите Special Moves.

Митко Парашкевов SPECIAL MOVES:

Хвърляш пръчката и бягаш”: Back, Back, Low Punch

НЕ МЕ ПРЕДИЗВИКВАЙ”:  Back, Down, Forward, High Punch

Finishing move/Fatality – „Оставям 50 лева тука и не искам никой от вас да може да ги вземе”: Down, Back, Back, Back, High Kick

Street Fighter II не фигурира в класацията само по една единствена причина – GUILE. Когато си на 10-12 години да разбереш как се произнася името на тоя тип е невъзможно. Всеки трафопост с ръчки си имаше собствена версия – Жули, Гуиле, Гуйл, всякакви вариации на темата съм чувал, но не и Гайл. Чак когато излезе филма разбрах как се казва, но въпреки това голяма част от хората продължиха да му казват Жули. Получи се така, защото обикновенно най-добрия на дадена игра има най-авторитетното мнение. А най-добър на Street Fighter не се става като седиш в час по английски, всъщност точно обратното. Колкото повече бягаш от часовете толкова повече време имаш да киснеш по ръчките.

5- Snow Bros


Отново класическа предистория – Митко Парашкевов и брат му са принцове и са женени за две супер путки. В един момент Иво Сиромахов се появява, замразява ги и им открадва девойките все едно са графит на Банкси или снимка на цици от корица на списание.

И докато Иво Сиромахов се надява никой да не е чувал за най-известния тип, който рисува графити, Митко Парашкевов си проправя пътя през 50 нива и пет боса, за да спаси момите.

4 – Monkey Island II


Тази игра ми причини първото отваряне на речник за чужди думи.

Митко Парашкевов е представен като момък на име Guybrush Threepwood – млад левент, финансово осигурен с амбиция да стане пират. Още в началото се сблъскваш с Иво Сиромахов – пират на име Ларго ЛаГранд, който припознава скъпоценностите ти за народно творчество.

Една от най-добрите игри в жанра „Вече не правят такива игри„. Всички локации имаха различна перспектива и това създаваше уникално чувство за пространственост за разлика от сегашните триизмерни лайна.

Това е една от онези игри, заради които ядеш тебешир, сурови картофи, спиш на отворена врата и отиваш при училищната лекарка на 10 литра кола и две кафета с кръвно долна граница около 1000, само и само да се докопаш до заветната зелена бележка с трите вълшебни букви – ОВИ.

3 – Cadillac and Dinosaurus


Още една кооперативна игра, в която Митко Парашкевов и Иво Сиромахов играят заедно.

Малцина от вас знаят, но всъщност играта е направена по действителен случай. Става въпрос за ГМО учен, който успява да клонира различни видове динозаври с хора.  Ефекта е поразяващ – армия от дебели, ножари, пънкове-джуджета и рокери, започват да се бият на страната на учения, вероятно защото той им е обещал, че също ще ги направи динозаври.

В играта има 4 character-а – Митко Парашкевов, Иво Сиромахов, Жената и Дебелия. Аз играя с Митко Парашкевов, защото единствен може да прави подсечки.

Основния проблем за играчите е наличието на Иво Сиромахов, който непрекъснато КРАДЕ кръвта и оръжията и за Митко Парашкевов никога не оставя, шоколад или мелба, да не говорим за барбекю. Пицата оставена във варел или сандвича, който е между няколко гуми натрупани една върху друга, НЕ СА НАРОДНО ТВОРЧЕСТВО – щом съществуват, значи някой все пак ги е оставил там.

2 – Final Fight


Тази игра е била замислена като продължение на Street Fighter I, но в един момент Capcom решават да я пуснат като самостоятелно заглавие. И ТО КАКВО!!! Играта е позната и под името Червения, Белия и Митко Парашкевов, защото това са и героите, с които си избираш да играеш.

Митко Парашкевов, разбира се, е най-силния character. Единствен той има способността да прави камбани, понеже Червения и Белия не владеят САИ.

Историята на играта е леко тривиална, но си заслужава. Митко Парашкевов е кмет на града и в един момент получава видео сигнал, че Иво Сиромахов му е ОТКРАДНАЛ дъщерята, която е и гадже на Червения, който от своя страна вика Белия да му помогне, да пребият разни шушляци, пънкари, Слаш, Аксел и няколко вида дебели преди да си я върнат.

SPOILER : Накрая пичката тръгва с Белия, вместо с Червения, деба и курвата.

1 – GOLDEN AXE


Лично за мен това си остава най-голямата класика, когато става въпрос за „Сиромахов VS Парашкевов“.

Имате право да си избирате измежду 4 играча – Мъжа, Жената, Джуджето и Митко Парашкевов. Митко е твърдо решен да намери Иво Сиромахов и с помощта на САИ да му обясни, че не е прав ДА КРАДЕ ОТ ТУИТЪР. За целта той трябва да премине през армия от орки, скелети, пички и хора използвайки само „Самоотбрана с интелект“.

Митко Парашкевов обаче е преследван през целия си път от Иво Сиромахов, който само го чака да заспи, за да започне да му краде нещата.

Но наглостта на Иво Сиромахов бива наказана веднага щом Митко Парашкевов се събуди и започне да го налага с пръчката подавайки информация чрез нея, че не е прав да краде от втората по популярност социална мрежа, понеже рано или късно ще се разбере и ще стане за смях на много повече хора отколкото си представя и в един момент всички ще асоциират неговото име с кражба и евентуално с ясновидец-шарлатанин-сенсей.

– THE END –

Credits…

Използвани са снимки от следните сайтове:

Снимки на Иво Сиромахов – тук, тук и тук .

Митко Парашкевов – тук и от канала му в Youtube.

Авторските права на показаните игри принадлежат на Capcom, SEGA, Midway, Toaplan, Nintendo и Technos.

Всички картинки в постинга, както и в сайта са с права Creative Commons. Може да ги използвате, но посочвайте този сайт като източник. Ако някой иска да слага линк към тази статия, бих препоръчал да го направи като сложи линк на словосъчетанието „Иво Сиромахов“, което ще покачи SEO-то при търсене в Google. ЗАЩОТО ИСКАМ ДА СТАНА ИЗВЕСТЕН НА ЧУЖД ГРЪБ.

Чувствайте се свободни да правите свои вариации на колажи на компютърни игри по темата #siromahovfacts или „Митко Парашкевов VS Иво Сиромахов“. С удоволствие бих промотирал и вашите усилия да станете известни на чужд гръб, само ми драснете мейл.

#siromahovfacts © 2010

Народно творчество:


Pacman – Сиромахов от vdiag /  „На Инат“-  TV7

SVEN от lammoth – тук вече говорим за изкуство!!!

33 Отговори на “ТОП 10 – „Митко Парашкевов VS Иво Сиромахов“ игри”

 1. Ако някой иска да слага линк към тази статия, бих препоръчал да го направи като сложи линк на словосъчетанието „Иво Сиромахов“, което ще покачи SEO-то при търсене в Google. ЗАЩОТО ИСКАМ ДА СТАНА ИЗВЕСТЕН НА ЧУЖД ГРЪБ. ААХАХАХаХаХХАаХхаахахаХАХаххааХахаХахах

 2. ахахаххахахахахахха

 3. Добре, добре – това всъщност е доста по-силно от предишните, но за лимитирана публика. Тези, които знаят какво е MAME, етц.

  Евала. И дано силата да те предпази от Митко Парашкевов… или силата да го предпази от нас да му вземем 50-те кинта.

  1. Много малко ме интересува какво мислят хората които не знаят какво е МАМЕ. Не ме интересува мнение на хора, които не са превъртали Final Fight.

 4. Генади, на 5-то ниво имаш грешка, струва ми се. Не треа ли Иво Сиромахов да бъде в изречението „В един момент Иво Парашкевов се появява, замразява ги и им открадва девойките все едно са графит на Банкси или снимка на цици от корица на списание.“? Ако аз бъркам – прощавай!
  Иначе – мноо добро!
  Със здраве

 5. Баце, хубаво си се сетил да вкараш повече графика и картинки, че напоследък текстовете ти взеха да стават едни дълги и трудно разбираеми. Тъкмо излизам от бизнес обяд в Бесо и ще ходя да пия едно в Кубанита….там е играта, ако се сещаш кво искам да кажа.
  После ще чета кво си писал. Поздрави от вуйчо ти Селтакис!

 6. този пост остава в историята

 7. По-епично от епос…
  Съсипа ме!

  Само незнам що до края очаквах да видя и Double Dragon 🙂

 8. Какво постигна Генади с тази публикация? Подобри стандарта на живот в България.

  1. КУПИХ СИ ТРИ МЕРЦЕДЕСА, КОПЕЛЕ САМО ОТ ПАРИТЕ ОТ ТОЯ ПОСТИНГ!

 9. А с тоя коментар печеля не само слава на твой гръб. Всяко посещение на блога ми – 0.00000001 Евро в моята онлайн касичка. Massive.

 10. като любител на овце съм разочарован , че го няма SVEN, но и аз се включвам в каузата:

  1. МНОГО ДОБРООООООООО!!!!!!!!!!

 11. AHHAHAHAHAHAHHA 🙂
  Това си беше доста голяма ретроспекция, след Златната Брадва(на 7-8 години) и в последствие повечето от останалите без Марио, Соник, футбола и снега, смятам че изпускаш класики от типа на Понг, Atomic Bomberman и Captain Commando, което е неизменна част от всички МАМЕ-та 🙂

  1. Целта не е най-добрите игри по-принцип, а тези на тематика Сиромахов VS Парашкевов.
   Най-добрата игра ever си е Catechumen, няма какво да се заблуждаваме!

 12. Знам какво имаш предвид,но леко съм разочарован че не виждам в класацията по-съвременни заглавия.

  Аз съм луд фен на Serious Mitko и борбата му със злия Mental Siromahov и ми се ще да я вида и тая игра в една по-разширена класация.

  Както и Mitko Paine (да не се бърка с Mitko Painer),FarCrad (крадене от далеч) и…..естествено…Grand Theft Tweet…

  1. ahaha Grant Theft Tweet е добро, ше зема да го визуализирам.

 13. Генадиии, не кради идеите на Ел Капитан. Това не е народно творчество.

  1. Не съм видял идеята от Капитана – имам си свой източници.

  2. Генади има благословията ми да използва квито идеи намери за добре,за мен ше е комплимент…

   Тва са дреболии,мен ме мъчи далеч по-сериозния въпрос:кой е първенец в НБА по откраднати топки този сезон,некои знае ли?

   1. Крис Пол от Ню Орлиънс

 14. ахахаххаха

  Генади!

  Ти си ГОЛЯМ!!!

 15. […] на Три_корни за публикуването на тази палясница, а Сиромахов влиянието иде от […]

 16. Генади благодаря ти! Ако не беше ми отворил очите нямаше да знам че съм жертва на КРАЖБА от страна на Митко Парашкевов. Иде реч за моята патентована Психо Сила, която придобих след години странстване из Хималаите (близо до Кърджали) и още толкова години медитация в един хилядолетен манастир в Бусманци. Не знам Митко от каде е откраднал НОУ-ХАУ (знаех си че некой ме дебне докато ходя по голяма нужда под крушата в манастирския двор) но неговата сила САИ е плагиатство! Тъй като отказвам да се идентифицирам със сенсей Парашкевов – ако той е от добрите аз съм от Дъ Дарк Сайд оф дъ Форс.
  Предизвиквам го публично на хиперсенс дуел за да видим кой е истинския Генади, ааам извинявам се истинския МАСТЪР.

  МИТКО – йор сол ис майн!

  ПП. Psycho Power се нарича силата на М. Byson от Стрийт Файтър, което както знаем не е собственост на CAPCOM а народно такова.

 17. генади, винаги ме изненадваш с твоите изцепки!

 18. Скандално е ,че чета това чак през 2019г.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

%d блогъра харесват това: