Части от Йоан Кръстителя или Джони Баптиста, както е по известен на запад, са намерени в Созопол. Малко детайли за вас христиенски миряни, които не сте чели библията.

Йоан Кръстител е първия човек, който предсказва, че Джийзъс ще се роди. Без да има никакъв конфликт на интереси той прави това заключение за братовчед си. Интересен ФАКТ (всичко в библията са факти) е че той е роден само половин година преди Исус. Тъй като шестмесечните рядко говорят, Йоан Кръстител вероятно е пророкувал идването на една трета от монотеистичен бог като е намазал пода с детското си ако.

Йоан получава иронично прякора си Кръстителя след като участва в измислянето на бренд нейма Blizoo. Йоан Кръстител е също участник в християнски гей ритуал, в който заедно с неговия ЛГБТЯКОВГЗ братовчед Джийзъс Крайст – друг дългогокос хипар, влизат по бели нощници в река Йордан и се плискат с вода, като си обещават един на друг да са Super Best Friends Forever.

За щастие свинята Йоан умира малко след това. Вижда как един гъзар обарва жената на брат си и му казва на въпреки „Не си прав“, при което гъзаря го води в планината, съблича го и го пребива, след което го държи в плен. Няколко години по-късно на VERTU поп-фолк парти една пичка танцува на въпросния гъзар и кура му се е надървя толкова , че й казва „Бейби, за теб ще направя всичко“. Уруспията обаче се оказва дете на жената на брат му, или по точно негова племенница и тя иска главата на Йоан по заръка от майка си. Старата чанта явно още помни, че като са се натискали с гъзаря Йоан се е появил и я спекъл, т’фа жените са си ебали майката от злоба. И шефчето носи главата на Йоан на тепсия.

От тук нататък вече става интересно. Главата попада закопана в някаква кочина, обаче една от прислужниците на шефчето, вярвала на глупостите, които приказвал Йоан, все пак не забравяйте, че единствената правилна религия –  Сциентологията се появява много по-късно, и изровила главата.  Заровила я наново, но този път  в гората. По-късно един друг гъзар направил заменка с имоти, като разменил парцел до стената на Ал Акса за няколко декара гори. Когато обаче започнали да копаят новата му гъзарска къща с басейни, кули и паркинги на всеки етаж изровили главата на Йоан.

Как я е разпознал, че е на Йоан тая глава след като е била заровена в земята от бая време, иди разбери, но важното в случая е, че благодерение на човека разядения череп се предава от поколение на поколение. Хуманен християнски обичай – семейната реликва е предполагаема гниеща глава на светец. Освен всичко друго за частта, която едно време е стояла над раменете на Йоан Кръстител се смята, че прави чудеса. И ако това да държиш един разлагащ се череп, от който червеите са изглозгали цялото месо, че дори и за супа не става, да ти смърди с поколения, не е чудо, не знам кое е.

По-късно се появява мутреса от Византия и конфискува главата за себе си. В последствие като знак за баш признателност Византийската църква „отчупва“ парченце от темето на Йоан и един зъб и ги предава в Созопол където всички забравят за тия неща и така до 28 юли, когато отварят саркофага за първи път.

Намерена е и една ръка, разбира се че и тя е на Йоан Кръстител – на кой друг може да бъде? Все пак Йоан Кръстител е една от малкото исторически фигури споменати в библията, за които е отделено едно изречение от негов съвременник. За разлика от Исус например. На 2 август 2010, няколко дни след като е отворен саркофага в който са немерени въпросните реликви пристигат и важните хора , за да отворят костницата супер зуко за първи път – медиите, попа и Божидар Димитров. Последния, както винаги с торс ненатрапчиво демонстриращ повече косми отколкото връхна дреха. Българския Картър.

Типичен пример за християнски морал. Затова и не искам да ставам християнски светия, колкото и да ми предлагат. Не искам някой ден части от тялото ми да бъдат закопавани и откопавани кой както се сети, за да седят в нечия къща като реликва и по-късно да станат разменна монета за влиянието на една християнска секта над друга. Не на мен тия.

Зъба, част от череп и една ръка – половината пиратско знаме.

Advertisements