Опитвам се да накарам Явор Колев да ми затвори сайта. Искам да стана известен за около една седмица, не повече.

Аз съм прочел доста по-малко текст отколкото съм написал. Български автори изобщо не съм си и помислял да чета – предпочитам да си бъркам в носа когато нямам какво да правя, един вид опознавам себе си отвътре. Затова и с изненада разбрах, че някой защитавал правата на родните автори и издатели.

О вие, талантливи български писатели, колко ми е гадно за вас, че Интернет ви ограбва и вместо десетки хиляди, вие продавате книги чийто брой се изразява от едноцифрено число. Проблема не е във вас, а в букварче.нет, читанка.ком или нещо такова – сайт който никога досега не бях чувал и който е най-модерното нещо в момента (очевидно – след като дори и аз пиша по темата).

Интернет ви е ограбвал досега, съвременни литератури, но дойде момента в който може да отидете до килията на заключен компютърджия/книго-маниак и да си поискате пропуснатите ползи от това, че 7 милиона и половина българи не са стигнали до гениалното произведение „Всичко за Мутрите, Ванга, Лили Иванова, политиците и фолка“ или книгата с разкази „Книга с разкази“, която е потенциален бест селър на млад български автор, получил литературно признание за първи и последен път от баба си и дядо си на 7 годишна възраст и това го е мотивирало до такава степен да се депресира, че да започне да разбира от литература, театър, европейско кино, инди музика и фотография.

Това, което обаче искам да разбера е колко платиха от Читанка на ГДБОП за рекламната кампания, която тече вече няколко дни, защото това определено си беше планирано медия събитие.

Затова и влезнах в официалния им сайт и им изпратих запитване :

„Здравейте. Искам да си поръчам кампания с медийно представяне като тази, която направихте на читанка.ком. Целта ми е да повиша разпознаваемостта на сайта ми сред населението като използвам национални медии и разни блогове, които доброволно ще публикуват информация за мен и съдържанието на сайта ми. Свържете се с мен, за да уточним къде ще намерите стар компютър, който да конфискувате. Ще се нуждая също и да ми планирането появяването по сутрешните блокове, където с Явор да запознаем хората с моята дейност и това което правя. Поздрави, Г.“

Освен, че сайта му стана супер известен, автора на Читанка има опцията да иде в затвора да попадне на хора и стане човек. Win-win ситуация.

Advertisements