13:45 – Зов от Африка.

Петя Дикова и Методи Манченко започват с новини и документален филм за вувузелата. Естрадна певица, която изглежда по-зле от египетска мумия изказва своето мнение за вувузелата. Другия гост в студиото е Драго чая. Естрадната певица не гледа футбол. Драго също. Но приятеля му гледа. Техните прогнози са записани с маркер на футболна топка. Петя Дикова разполага с ултимативната журналистическа сила в България – разпечатки от Уикипедия, с помощта на които изброява резултати на младежките гарнитури в квалификациите на отборите, които ще играят утре. Някой неща се предават с гена.

СМС игра с една руса с абсурдна прическа. Докато тя ви моли да звъннете, за да спечелите 30 инчов телевизор от долния край на телевизора текат в различни посоки и скорост пет съобщения, а отгоре има още две ленти в ярко зелено и жълто с текст.

Музикална пауза, в която естрадната певица изпълнява песен като синхронизация й с плейбека е с пет секунден лаг. Петя Дикова се гърчи в конвулсии, Методи Манченко се тресе в епилептичен шок, но на лицата им е изписано щастие. Явно това е тяхното виждане за танц, но кой би ги обвинил при положение, че движенията на самата естрадна певица са като на стоножка с два крака – първи ляв и последен десен по време на състезание за бягане с препятсвия.

14:20 Мача и Петела. Дори и благородния план на Южно Африканците да го заглушат с вувузелни не сработи тъй като Петела е там и отново има да ви разкаже неща, които нямат нищо общо с футбола в интонация кореспондираща с напрегнатостта на случващото се на терена.

16:20 Зов от Африка.

Петя Дикова и Методи Манченко са в студиото заедно с Миро от Каризма и Азис, който не знам от къде е. Азис споделя, че не гледа футбол, но понеже е циганин е от Лефски. Миро не гледа футбол, обаче би желал да надува вувузела за африканските отбори. Методи Манченко коментира повторенията от предишния мач, но нито той нито Петя Дикова могат да си обяснят за какво служат страничните съдии.

Пауза за играта с СМСите където русичката ухилено заплашва, че ще се самоубие ако не се обадят всички на телефона долу вдясно. Информация тече по лентите на екрана отдолу и отгоре и чувството е все едно следиш три телевизора с Блумберг едновременно.

16:50 Мача с Иво Ангелов. С препил глас и детайлна информация за неща, които изобщо не ме интересуват той влиза в моя дом, затова се оглеждам наоколо за да не изчезне нещо.

18:50 Зов от Африка.

Играта с русичката. Вече всички са пияни и затова реплика като „Аз не бих я ебал тая“ се тълкува с особено подозрение от участниците на масата. Аз казвам „Бих и се изпразнил на косата на тая“ – от чисто естетическа гледна точка – малко да се залиже .

След играта се включват двама актьори от резервната трупа на мимовете към училището за хора със специални нужди. Те харесват футбол и любимия им отбор е България. Кой би ги винил? Петя Дикова им задава въпроса какво мислят за представянето на дефанзивната линия на Северна Корея в клубните им отбори. След това разговора отива към вувузелата, за какво се използва и разяснение относно това дали може да умрете ако гледате един мач от световното.

21:00  Зов от Африка

Методи Манченко надува вувузела и Петя Дикова се кълчи. На гости в студиото са футболните величия Енгибар Енгибар и Джони Ингълс. Те са първите гости в предаването, които гледат футбол. Енгибар споделя, че познава двама аржентинци, но те не са играли за националния отбор, всъщност те дори не са футболисти, ако изобщо са били аржентинци. Джони Ингълс харесва Лео Меси.

21:20 Мача с коментар от Ибришимката. Всеки човек като го чуе се пита дали тоя тип му е запушен носа заради хрема или просто така си говори. Ибришимов респектира с визия на лошо момче, но във втори клас.

23:20 Зов от Африка.

Петя Дикова и Манченко подготвят аудиторията психически за момента, за който всички футболни фенове по света тръпнат в очакване и живеят – томболата за телевизора. Играта е в ефир и русичката е хипер активна с позитивно наздроение и иска да се чувствате готини като нея, въпреки че по цял ден кисне в некфо студио с тъпаци, че и парите надали си заслужават. Информация продължава да тече по екрана като CNN в момента в който Гугъл фалира, убиват Обама и палестинците си връщат Израел, докато южните щати обявяват независимост и война на северните.

Петя Дикова и Манченко си спомнят за „незабравимото българско лято през 94та“ . Техните гости – вокала на група „Станиоли“ и манекенка с международна кариера от Холандия и Белгия също споделят, че не са запалени по футбола, но са гледали всичките мачове на националния през 94та. Манекенката признава, че е работила с много чужденци – футболни фенове. Дори е работила повече от препоръчителното преди и след големи мачове.

Advertisements