Водещ Рачков (той е любимец на масата, защото хем знаем, че е от провинцията, хем подозираме, че може би може да говори нормално, с което създава чувство на ирония у меко говорящите и чувство, че искаш да убиеш тоя жалък клоун от телевизора у всички останали)

1 Кръг

Кастинг

излъчват се само най-бруталните селяни, на които им е казано „Ако говориш с тия хора и те те харесат ще те уредят в София с кола и апартамент“. И разбира се какво прави селянина – влиза в една стая, в която има жури Дони и още две „звезди“ и дава всичко от себе си, което е нищо от което аз искам да видя и всичко от което се нуждае българската публика. И когато на следващия ден хиляди хора работещи в офиси си пуснат компютъра ще имат възможност да го коментират, да го препратят, да го критикуват, да напсуват хората, които го харесват, да го харесат, да му станат фенове и да си го сложат на телефона, за да може да продължат да го показват и да напсуват хората, които псуват тези които го харесват.

2 Кръг

Битка за място в рейса

Рачков им обеснява посредством епилепитчни движения с глава наляво и надясно и  ироничното си говорене на меко какви са правилата, които включват тичане до автобус, оставяне на багажа и заемане на място. Уловката е че местата са с едно по-малко от участниците и някой ще трябва да бъде отпратен още тук.

Следва close up на част от участниците. В кадър Пешко и надпис разбира от компютри в долната част от екрана. Пешко казва стеснително, че цял живот си е мечтал да живее види оригинални маратонки и компютър Макинтош.

Следват няколко селянки, които казват че за тях най-вълнуващото нещо би било да посетят Син Сити, където са снимани любимите им чалга клипове.

И така старта е даден и облак от човешка плът и зверска амбиция се понася към багажното отделение на включения автобус. Чуват се реплики „Ни ми чупи бурканити“, „Туй цвикло ми е от градината“ и „Въй тез обуща много ти стоят, да знаиш“. В крайна сметка всички селяни са накачени без Пешко, който разбира от компютри, но не успя.

Рейса замина с всичките провинциалисти в него, а Пешко се върна в къщи и реши да си направи блог за Маркетинг и SEO. Автобуса достигна паметен майлстоун за всички от провинцията –  бяла табелска с надпис София. Това предизвика особен вид реакция сред гражданите и селяните с амбиция за столичани и те моментално започнаха да изваждат от джобове и чанти всякакви фасове, хартийки, кърпички, кутии от цигари, кроасани, битова смет, индустриални отпадъци. От прозорците на рейса полетяха всякакви боклуци, невъобразими неща, предмети за които нормален човек би възкликнал „Добре, ти сега защо го носиш това нещо?“

След като изхвърлиха де що видяха и си носеха, провинциалистите се успокоиха. Запоогледаха се взаимно и между тях в този момент се образува перфектния унисон и вселенска хармония породени от чувство за изпълнен шовинистичен дълг. Ако видите кола с провинциална регистрация да изхвърля боклуци, цигари, пликчета, атомни отпадъци, да знаете че вътре в тази кола, това се възприема като върховния тийм билдинг.

Кръг 3

Намиране на подслон

Кандидатите трябва да се обединят по 5 човека, които да живеят в мазето на боксониера. Тези които си останат без другарче, не си намерят роднини, при които да останат или приятели студенти-маниаци в Студентски Град изгарят.

В живота на един провинциалист решил да се премести в София има средно между 2000 и 424149 съквартиранта. В 90% от случаите с тях има кръвна вражда до 3то поколение заради неплатена сметка за парно.

Кръг 4

Вечер в София

Компактната група от индивиди, наричани за кратко селяните, които участват в новия риалити формат, бива пусната на свобода в 21:00 с нечувания за тях бюджет от 30 лева. След което се обявява за край на състезанието 6 часа сутринта. Кандидатите са с GPS система и ще бъдат подложени на обстоен генетичен анализ, за да се разбере какво са употребили през последните часове.  GPS данните също ще остановят къде са били, и с каква скорост са се движили. След което се въвежда следната система, която не е известна на участниците

Студентски град дискотека: 1 точка + 2 точки за всяка следваща дискотека посетена
Дискотека в центъра: 2 точки + 3 точки за всяка следваща
Караоке бар: 3 точки + 4 точки за всеки следващ
Ретро парти: Безсмъртие за 15 секунди в което човечето мига и музиката се забързва + 5 точки и двойно безсмъртие за всеки следващ бар посетен.
Пиано бар: 6 точки + безплатен телефон да кажеш на всичките си приятели къде се намираш, за всеки следващ 5 точки
Червило, Ялта: 7 точки и снимки качени във фейсбук, +6 точки за всяко следващо посещение

Чужд алкохол: 0 точки
малък български концентрат: 1 точка
голям български концентрат: 2 точки
бутилка български алкохол с 2 литрова енергийна напитка Питбул: 3 точки
Малка минерална вода в дискотека: 4 точки
Напълване на празното шишенце от минерална вода с такава от кенефа: 5 точки
Марихуана: 0 точки
Българска марихуана: 2 точки
Амфетамини:  20 точки за грам
Пико: 40 точки за грам
Кокаин: 100 точки за грам

Бой в дискотека: 10 точки
Бой извън дискотека: 20 точки
Бой заради лошо гледане: 30 точки
Бой заради жената на субекта: 20 точки
Бой заради приятелка на жената на субекта: 30 точки
Бой заради жена, към която никой от двамата няма претенции: 50 точки
Изваждане на нож – 10 точки
Прибиране на нож – голяма грешка
Постъпване в Пирогов с лека травма: 5 точки
Постъпване в Пирогов с тежка травма: 10 точки
Лека травма без хоспитализиране: 15 точки
Тежка травма без хоспитализиране: 300 точки

Снимка с български Ди Джей: 2 точки
Снимка с участник в риалити предаване: 5 точки
Снимка с чалга певица: 10 точки
Разговор с участник/чка в чалга клип: 15 точки
Разговор с участник/чка в риалити формат: 20 точки
Секс с участник/чка в риалити формат: 50 точки и медицински преглед

След като се направи рекапитолация на резултатите последните 3ма биват помолени да напуснат играта, а първите трима напускат, защото физически не могат да продължат със следващата мисия на деня, а именно

Кръг 5

Намиране на работа

На оцелелите е дадена задача за 24 часа да си направят автобиография и да си намерят работа. Тези, които не успеят ще напуснат състезанието.

И тук възниква казуса ако в края на деня всички се върнат и е пълно с Офис мениджъри, Мениджъри по продажби, асистент мениджъри, мениджъри по маркетинг със средна заплата малко над 295 лева.

Кръг 6

Не забравяй кой си

Първия човек, който каже, че има прекалено много провинциалисти в София, и само развалят града, който не е същия като едно време печели голямата награда – апартамент в Манастирски ливади в състояние прокопана дупка за строеж и без улици до него, както и южнокорейски джип, който изглежда все едно е конструиран от група слепи дизайнери, които постоянно се карали за това как да изглежда и накрая така и не стигнали до консенсус.

Advertisements