11 Януари 17:00 Буквално преди секунди Цветан Цветанов обяви, че след като са се консултирали с премиера Бойко Борисов е решено България да се включи активно в мероприятията срещу Сомалийските бунтовници. В момента от Министерски Съвет към неизвестно морско пристанище пътуват министрите Божидар Димитров и Симеон Дянков. Министъра на отбраната пусна туитър съобщение секунди след съвещанието, с което вдигна в тревога военноморските сили. Когато TweetDeck-а на главнокомандващия на стрелящите лодки появи съобщението на министъра, той знаеше какво да прави. Отвори скайпа и прати съобщение до оператора в неизвестно секретно пристанище, кратко и ясно, то гласеше „GO gl&hf“.

Няколко минути по-късно в неизвестното пристанище бе подготвен специален военен катер на име  „Пръжки“ въоръжен, по предложение на министър Димитров, с черешово топче. По нареждане на министъра също бе монтирана камера на Канал 1, откъдето да води предаването си. Дянков пък понеже е скромен, поискал единствено пицарска фурна. Не случайно Дянков е обявен за най-практичния човек в Източна Европа и е сред Топ 5 на хората, които нямат поведение и външен вид на тези за които се представят.

11 Януари 17:25 Дянков и Божидар са на кораба, който е пълен с кръгли гюлета – амуниции за топчето, бурета ракия, тесто за пица и вегетариански продукти. От министертвото на Дянков пуснаха официално запитване до министерството на Димитров относно това да не се пуши и пие на кораба. След което неофициално Божидар обърса два шамара на Мони и го прати в ъгъла да гледа засрамено, докато пушеше пура и издишаше дима в лицето му, а отвреме на време се смееше еднократно „ХЕ-ХЕ“, след което моментално пак приемаше предишното си каменно изражение.

11 Януари 17:40 Министър Дянков е отвратен от ефекта, който чорапите на Божидар оказват върху неговия организъм. „Дори не е миризма“ истерично ревеше по телефона Дянков на съпругата си „по-скоро е лютиво усещане в очите, парене в белите дробове, получавам леки епилептичи гърчове всеки път като погледна чорапите му, защото те си сменят цвета… ИСКАМ В КЪЩИ!“ . Срещна утеха и разбирателство от своята половинка в живота „Аз, пък ако знаеш колко хубав хороскоп имам за днес, ще взема да излеза да си купя едни обувки“.

На министър Димитров пътуването му се отразяваше добре, но това е доста субективно понятие, което минава през индивидуална призма на лични ценности. Много хора състоянието пиян до безсъзнание, но все още успяващ да си говори с топчето до него, не биха определили, като добре прекарано време. Не много хора, които аз познавам,но много хора по принцип.

11 Януари 18:40 Катера „Пръжки“ навлиза в чужди води. Димитров каза на Дянков „Сега, вече си под моя юрисдикция. Ти си българин в чужбина, с други думи ти си мой bitch в чужда територия. Сега слушай внимателно искам да ми нарежеш салата с тия зеленчуци и по-бързо!“

„Ама те са за пицата“ смънка Дянков

„Я ела тука“ каза със смущаващо безизразна интонация Димитров, което препарира Дянков. „Ела, ела, ела, по-близичко малко“. Явно бе убедителен тъй, като Дянков неуверено тръгна към него. Когато бе на крачка от професор Димитров той спря. Тогава Божидар се приближи и започна следната комбинация от думи и действия „Аз“, шамар, „Казах“, шамар, „ли“, шамар, „ти, че си ми кучка“ завърши изречението си Божидар докато Дянков разплакан тичаше към кухнята като краката му се мятаха във въздуха по доста анимационен начин.

Цветан Цветанов обяви от София, че се работи по версия според която сред похитителите в Сомалия има бивши или настоящи служители на МВР.

11 Януари 20:40 – Първи бойни действия на катера „Пръжки“. Божидар Димитров изтрелва гюле по Турция и крещи в пристъп на алкохолен гняв – „Искаме си финансовите обезщетения за беломорска Тракия“.  Отговор не последва, което ядоса още повече професора, защото той го прие лично.

Цветан Цветанов и главния прокурор Велчев на пресконференция казаха, че ако следенето по Интернет беше уредено със закон, щяха да подслушват сомалийците и да гледат в кои форуми пишат, след което да ходят след тях и да ги псуват.

12 Януари 09:55 Преследването продължава. Не липсваха и леки затруднения, когато към 7 сутринта Египетска лодка на милицицията застигна българския катер по Суецкия канал и въпреки яростното настояване на Божидар да използваме топчето срещу тях, Дянков настоя да спрат, за да видят какво се случва, и тъй като Божидар не знаеше къде се намира, каза „Не съм съгласен с теб, Дянков не си хубав човек“.

Египетските власти връчиха на Божидар квитанция за уриниране и екстрементиране на туристически обект последвано от показване на средни пръсти на група  японски туристи. Божидар се изсмя и каза на Дянков „Монка, танцувай им на тия с пари и не ме гледай умно, аз съм министър без портфейл“. Дянков в този момент се усети, че използването на топчето, всъщност би спестило повече пари на бюджета, но май вече бе късно, затова пристъпи към план „Б“ – ще им преведе парите през сметките за лекарите и учителите и ще си ги получат веднага, моментално, или най-късно до седем месеца минимум. А Божидар просто се е опитвал да обясни на хората какво значи ивицата Газа на български.

12 Януари 11:50 Ясни са и целите на двамата министри. Дянков има за цел да закърпи бюджета на Сомалия като съкрати от медицинското обслужване и съдилищата, защото в крайна сметка това е Сомалия,  те сигурност и здравеопазване си имат в изобилие. Божидар пък отива, за да убеди Сомалийците, че те всъщност са българи.

12 Януари 15:00 Българския катер навлезе в Сомалийски води. Това съвпада с факта, че сомалийските пирати дадоха първите жертви, когато маскираната като рибарска лодка пълна с пирати бе завзета на абордаж от Божидар Димитров с нож между зъбите и пушка мускет. Божидар не остави никой жив и чак тогава видя, че те не бяха рибари и на лодката има оръжие, вместо риба. И тогава се ядоса, защото вегетарианската пица на Дянков не е нищо особено, наистина.

Наглите 4 – е тоя филм не сте го гледали.

Очаквайте развитие по темата!!!

Advertisements