Бе тиха нощ, свята нощ. Така де, като изключим тътена, който се чуваше от суббуфера на съседите. Календарите по стената показваха последните дни на годината 0. Повечето хора по земята, бяха заети с това меланхолично да сравняват изминаващата година нула, с предишната минус първа година. Но в местното АГ отделение кипеше от енергия.

На Мария и бяха изтекли водите преди около час и едвам бе навила пияния си съпруг Йосиф да я откара в родилното. Йосиф, който работеше като офис асистент в една дърводелница имаше защо да пие. Жена му беше бременна, а той знаеше много добре от турците, че от турска чикия не се забременява и винаги внимаваше в това отношение, защото бе ходил на лекция за семейно планиране. Така или иначе Мария беше надула корема и за Йосиф оставаше единствено да я опреква, когато се напие:
-Курвоооооооооо, от кой е детето мааааа – думаше й Йосиф
-Девствена съм бе голтак. Не разбираш ли че това е чудо. – му отвръщаше Мария докато гледаше виновно на другата страна.
И докато Мария снасяше Исус разчекната като единствената порнозвезда от женски пол в пиковия момент на филма „Али Баба и 40 разбойници“, се почука на вратата и Йосиф отиде да провери кфо става. Видя трима гъзари с ланци й ги попита:
– Кфи сте вие, шушляци?
– Ние сме мъдреци, дето тичаме подир една звезда. А ти какъв си бе шлякан гъз такъв? – отговори му единия гъзар, който бе облечен в анцунг на Ювентус.
– Е какви мъдреци сте вие дето сте тръгнали подир звезда, тъп ли си?
Йосиф погледна нагоре към небето. И видя ярко светеща звезда. След което мъдро добави:
– Абе тъпаци, тфа е самолет бе, не е никфа звезда.
И четиримата погледнаха нагоре и почнаха да сочат звездите с пръст, докато се разберат, кой за коя звезда точно говори. В този момент от АГ-то се чу рева на Исус и двама Ангели застанаха до новороденото.
Йосиф се обърна с възхищение към ангелите, които тъкмо минаха през стената на помещението:

– Ей копелета, как го правите тоя номер?

Ангелите не отговориха.
В този момент Исус проговори:
– Разкарайте ги всичките тия хора, не виждате ли че съм по пишка?

Advertisements